HTML

Ilyenmegolyan

Napi történések, közéleti aktualitások, panaszok, sóhajok, örömök és visszásságok, igazságtalanságok és félreértések, kommunikáció és annak végzetes hibája, miegymás.

Friss topikok

  • [c]: @mata-hari: Közben olvastam egy másik hasonló hírt. Ebből kiindulva valószínűleg arról van szó, ho... (2010.01.09. 17:15) Na de Metropol...
  • mandarinrece: reakcio.blog.hu/2010/01/07/horvath_csaba_rendbe_tette_a_bkv_t A BKV, mint sikersztori, ez az igaz... (2010.01.07. 10:45) Ideges szárnytépegetés
  • mata-hari: @mandarinrece: Hát amint látod, sikersztoriként is lehet aposztrofálni, nekem sikerült dűlőre jutn... (2010.01.07. 00:14) BKV trilogy

Linkblog

Archívum

Na de Metropol...

2010.01.07. 09:00 mata-hari

 Ismerőseim (főként jobb oldaliak) már hosszú ideje óva intenek attól, hogy mindent elhiggyek, amit a sajtóban olvasok. Őket ez olyan távlatokba repíti, hogy a Demokrata és a Kurucinfo cikkeit tartsák mérvadónak. Én ilyen messzire azért nem mennék, minthogy mégiscsak liberális volnék, de a ma reggeli Metropolt lapozgatva szembeötlő "böszmeségekre" bukkantam.
Ha lapigazgató volnék, mint ahogy nem vagyok, fekete pont, megrovás, intő, kukoricára térdeplés a sarokban, körmös ( a középkorú generációtól felfelé ez még jelent valamit), de legalábbis a folyosóra kiküldés lenne a szerkesztő büntetése.

Szóval lássuk!

Első böszmeség:

A felirat szerint (lap alja balra) "Néha babakocsik is akadályozzák a hókotrókat". (Hogy pontot nem tesznek a kijelentő mondat végére, attól most tekintsünk el). De, hogy elképzeljük szerencsétlen apukát, aki próbál átverekedni a hótorlaszon a kisgyerekkel, a hókotró lapátja alig pár centire kerüli el a babát, az egy kicsit sok. Gyermekvédelmisek, riadó!!! A helyzet alapból béna, azonban a Metropol ezt még címlapon is közli, és ezzel a kommentárral mintegy szegény, szerencsétlen hókotró mellé is áll, az biza böszmeség, akárhogy nézzük.

Második böszmeség:

 

A fenti cikkben egy Japán bálnavadász hajó elleni fellépés látható, amit természetvédők hajtottak végre az Antarktisz jeges vizében. Az újságíró véleménye szerint "...vízágyúkkal és vakító lézerrel próbálta megállítani a bálnavadászokat".
Igaz ugyan, hogy nem látok jól, a szemüvegem azonban annyira nem erős, hogy ne lássam a képet, amin a bálnavadászok "nyitottak vizet" a környezetvédőkre, nem pedig fordítva. Na jó, ne Tamáskodjunk már annyit, tudjuk, milyen hajtás van egy szerkesztőségben, nincs idő megnézni mindig a képeket, amiket kommentálunk. Arra sincs idő, hogy hiteles forrásból tájékozódjunk a történetről. Arra végképp nincs, hogy felmenjünk a Youtube-ra, és teljes képernyőn végignézzük a környezetvédők milliós hajójának agóniáját. De leginkább arra nincs időnk, hogy napközben megnézzük Yahoo-s e-mail címünket, ahol tegnap egész nap főcímben láthattuk a video linket. Böszmeség, böszmeség és böszmeség.

16 komment

Címkék: média újság büntetés béna láma böszmeség ciki metropol

A bejegyzés trackback címe:

https://mata-hari.blog.hu/api/trackback/id/tr531653400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaidros 2010.01.07. 09:51:51

Az első kép nálam is kiütötte a biztosítékot, gondokodtam is erősen hogy posztolom, de aztán inkább kidobtam. :)

Szt. Ahanov 2010.01.07. 10:43:49

Az első képaláírásért jól pofán kéne baszni valakit, mert implicite annyit jelent: Aki gyereket vállal, ill. maga a gyerek nyűg a társadalom nyakán. Vérlázító.

A másodikra csak annyit: ez a blikknek is becsületére vált volna, bravó.

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.07. 11:06:44

Pedig a Blikk szerkesztői se mennek a szomszédba anti-újságírást tanulni:)

clementino1 2010.01.07. 14:15:18

miért tűnik úgy, hogy az első kép aláírását egy 30-40 közötti újságírónő készítette, akit nagyon nem akar senki a farka hegyére húzni, ellenben érzi, hogy ketyeg az óra?

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.07. 14:43:08

Nekem inkább úgy tűnik, hogy egy hozzá nem értő ember készítette, legyen az férfi, nő vagy akár eunuch, de még nagyobb gond, hogy a főszerkesztője kiengedte a kezéből ilyen formában a lapot.

civistroll 2010.01.07. 14:54:50

minthogy mégiscsak liberális volnék,

LOL!

Hálistennek már 1% alatt!!!

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.07. 15:18:21

@Daniel David: Az lenne a vakító lézer?:D:D:D Sokkal inkább lézeres távolságmérőnek mondanám:D

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2010.01.07. 16:55:34

Ez a babakocsis kicsit sem beállított kép, véletlenül sem... Ha lapoztok párat, rájöhettek, hogy a képnek köze nincs valós veszélyhelyzethez...

[c] 2010.01.07. 20:44:58

@clementino1: Mert sablonokban gondolkodsz.
Nekem ez inkább valami végtelenül erőltetett, bárgyú humorkísérletnek tűnik. Vagy pedig egy mizantróp írta.
A kép beállított.

mata-hari · http://mata-hari.blog.hu/ 2010.01.08. 08:35:36

Ettől nem lett jobb a helyzet. Ha viccnek szánták, akkor nagyon gyenge, ráadásul látom magam előtt, amint a közteresek megkérnek egy apukát, hogy pózoljon a gyerekével...hm...nem tartom valószínűnek.

ÁrPi 2010.01.08. 09:58:43

@Daniel David:

A japcsi bálnavadászhajóra meg böszmenagy betűkkel rá van festve hogy RESEARCH

Metropol-ojságíró összezavarodhatott és (nem böszme hanem) szegényes tájékozatlanságában bizonyára a kis feketeszinezetü gyanús csónakot gondolta terroristának.

kutyavonat 2010.01.09. 08:52:41

szerintem nem kell a pont a "képaláírás" végére

Gloucester 2010.01.09. 14:15:34

Valóban bicskanyitogató szerkesztőségi megoldások a fent említett példák. Talán újságfogyasztóként magyarázat lehet a "pseudo esemény" fogalmának megismerése. (A tálalt események döntő többsége pseudo esemény! A szó jelentése: ál, hamis, nem valóságos.) A képek illusztrációk, sok esetben nincs köze a hírhez. Ezt túlokoskodva sikeredik a szerkesztőségben ilyen képaláírásokat is gyártani. Ez természetesen nem mentség az "újságíróra" nézve. (Szándékos az idézőjel.)
A második képet én nem látom ennyire tragikusnak. Azt elfogadhatjuk, hogy először az aktivisták igyekeztek meghiúsítani a bálnavadászok tevékenységeit. Ők a kezdeményezők, még akkor is, ha a bálnavadászok szándékosan keresztülhajtottak az aktivisták hajóján. Ezért kérdőjeles, hogy ki kit támadott meg, függetlenül a képen látható vízágyúzástól. Úgy tudom, hogy a lézerrel történő szembe világítás valóban okozhat maradandó látáskárosodást. (Talán a retinát égeti ki.) Egyszerűen látványosabb a lézer helyett a vízágyú mutogatása.
Ettől függetlenül, hajrá bálnák, szüntessék be a bálnavadászatot!

[c] 2010.01.09. 17:15:11

@mata-hari: Közben olvastam egy másik hasonló hírt. Ebből kiindulva valószínűleg arról van szó, hogy az anyukák/apukák az autóúton tolják a babakocsit, mert a járdán nem lehet. A kis kerekekkel rendelkező babakocsi ugyanis nem tud haladni már minimális mennyiségű hóban sem.
Egyrészt gyakrabban kellene takarítani a járdát, másrészt ilyenkor valamilyen más megoldást kellene választani babakocsi helyett (mert ha le is takarítják a járdát lelkiismeretesen, lehet, hogy félóra múlva már megint nem tud rajta közlekedni a babakocsi).
süti beállítások módosítása